0539 675 05 38
0216 514 94 77
info@celephukuk.com

Anlaşmalı Boşanma Avukatı

Öne Çıkan Başlıklar

Anlaşmalı Boşanma Nedir?

Anlaşmalı boşanma nedir? Boşanma davaları anlaşmalı olup olmamasına göre ikiye ayrılır. Yani anlaşmalı boşanma davası, boşanma davasının bir türüdür. Çekişmeli boşanma davasından en büyük farkı tarafların davanın sonucunu anlaşarak belirleyebiliyor olmalarıdır. Yani davanın en büyük yararı beklenmeyen olumsuz bir sonuçla karşılaşma ihtimalinizi en aza düşürmesidir. Diğer önemli avantajı ise kısa sürede sonuç almak ve hızlıca boşanabilmektir. Anlaşmalı boşanma ile tarafların 1 hafta gibi kısa bir sürede boşanmaları dahi mümkün olabilmektedir.

Anlaşmalı Boşanma Davasının Şartları Nelerdir?

Anlaşmalı boşanmanın ilk şartı tarafların kanunun belirlediği hususlarda anlaşmış olmaları ve boşanmak istemeleridir. Boşanmak istemeleri dışında tarafların nafaka, çocukların velayeti, maddi-manevi tazminat gibi konularda anlaşmış olamaları boşanma davasının diğer bir şartıdır. Son olarak da evliliğin en az 1 yıl sürmüş olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan eşler, hazırlayacakları bir anlaşma protokolü ve dava dilekçesi ile mahkemeye başvurabilecektir. Anlaşmalı boşanma davalarında eşlerin davaya bizzat katılmaları mecburidir. Hakim,duruşmada tarafları bizzat dinleyecek ve protokoldeki tüm şartlar konusunda anlaşıp anlaşmadıklarını, imzaların kendilerine ait olup olmadığını taraflara bizzat soracaktır. Hakim, bu şekilde tarafların protokolü kabul ettiklerini teyit ettikten sonra karar verecektir.

Anlaşmalı Boşanma Avukatı 

Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Anlaşmalı boşanma davası nasıl açılır? Anlaşmalı boşanma davası açılırken, taraflar yetkili ve görevli mahkemeye başvuruda bulunmalıdırlar. Boşanma davalarında görevli olan mahkemeler Aile Mahkemeleridir. Ancak Aile Mahkemesi olmayan adliyelerde ise bu dava boşanma davasına bakmakla görevli Asliye Hukuk Mahkemelerinde açılacaktır. Boşanma ve ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa 6 aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Boşanma davası anlaşmalı da olsa çekişmeli de olsa mutlaka bir dava dilekçesi ile işleme koyulur. Bu nedenle anlaşmalı boşanma dava dilekçesi hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. Anlaşmalı boşanmada süreç her ne kadar kısa da olsa anlaşmalı boşanma da bir davadır. Yani yapılacak ufak hatalar ciddi olumsuzluklara sebebiyet verebilir. Bu sebeple eşlerin internet sitelerinde buldukları ve içeriğinin doğru olmadığı anlaşmalı boşanma davası dilekçe örneği ile mahkemelere başvurmaları doğru olmayacaktır. Bu kadar önemli bir işte elbetteki haklarını doğru şekilde güvenceye almak isteyen eşler boşanma avukatı ile beraber bu bu süreci yürütmelidir. Bu sebeple anlaşmalı boşanmak isteyen eşler, dava açmadan önce muhakkak bir avukattan destek almalı ve süreci avukatla birlikte yürütmelidirler.

Anlaşmalı Boşanma Avukatı

Anlaşmalı Boşanma Protokolü

Anlaşmalı Boşanma Protokolü Nasıl Yazılır?

Anlaşmalı boşanma dilekçesi ile protokol birbirinden farklıdır. Çoğu zaman beyaz boş bir kağıda boşanmak istiyoruz yazıp veren eşlerin dilekçeleri geri çevrilmekte veya hatalı işlem yapıldığı için dava reddedilmektedir. Bu şekilde 1 hafta sürecek anlaşmalı boşanma davası,  1 yılı bulabilmektedir.  Anlaşmalı boşanma davalarında, eşler dilekçe dışında  bir de anlaşmalı boşanma protokolü hazırlamalıdır. Anlaşmalı boşanma protokolünde, eğer var ise müşterek çocuğun velayetinin kime verileceği, diğer tarafın çocukla kişisel ilişkisi ve ne sıklıkla görüşebileceği, maddi ve manevi tazminat ile nafaka istenip istenmediği gibi hususlar bulunmaktadır. Bu hususlar maddi ve manevi açıdan eşleri oldukça etkileyeceğinden her bir hususun ayrıntılı değerlendirilmesi ve maddelerin buna göre hazırlanması gerekmektedir. Boşanma protokolü içerisinde yapılacak hatalar ya da noksanlıklar boşanma davasının uzamasına hatta açılacak boşanma davasının kabul edilmemesine sebep olabilecektir. O yüzden boşanma protokolü hazırlanma aşamasında kesinlikle profesyonel  bir boşanma avukatı tarafından destek alınması gerekmektedir.

Anlaşmalı Boşanma Avukatı

Anlaşmalı Boşanma Davası Ne Kadar Sürer?

Anlaşmalı boşanma davaları, bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde sonuçlandırılabilmektedir. Davanın bu kadar kısa sürmesindeki en önemli nokta boşanma avukatıdır. Çünkü bir avukat varsa anlaşmalı boşanma davanız için mahkeme kalemiyle görüşebilir ve sizin için en yakın duruşma gününü talep edebilir.

Anlaşmalı Boşanma Avukatı Ücretleri Ne Kadar?

Anlaşmalı boşanma davası için avukatların en az alması gereken ücreti belirten asgari ücret tarifesi bulunmaktadır. Bu tutarın altına düşmemek kaydıyla her avukat anlaşmalı boşanma ücretini kendisi belirler. Bu nedenle anlaşmalı boşanma davası avukatlık ücreti için boşanma avukatları ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.

Anlaşmalı Boşanma Davasında Avukat Tutmak Zorunlu Mudur?

Türk hukukunda hiçbir dava için avukat tutma zorunluluğu bulunmamaktadır. Kişiler davalarını kendileri de açabilmektedir. Ancak özellikle sürecin hızlı sonuçlanması, yanlış bir işlem yapılmaması ve haklarınızı tam olarak almanız açısından avukat tutmanız faydalı olacaktır.

Konu hakkında en doğru ve güncel bilgiyi öğrenmek ve destek almak için iletişim (https://www.celephukuk.com/iletisim/) sayfasından bize ulaşabilirsiniz.

Anlaşmalı Boşanma Avukatı

Av. Yasin Furkan CELEP

 

13 cevap

  1. Selen dedi ki:

    Merhaba Avukat bey, sizi anlaşmalı boşanma yorumları okurken gördüm. Arkadaşlarım sizi önerdiler. Ben de anlaşmalı olarak boşanmak istiyorum. Hata yapmamak için de avukat tutmak istiyorum. Sizden randevu alabilir miyim?

    • Av. Yasin Furkan CELEP dedi ki:

      Merhaba Selen Hanım, iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz. İyi günler.

  2. halime dedi ki:

    anlaşmalı boşanma davası açmak istiyorum dilekçeyi eşimle birlikte vereceğiz acaba duruşmaya gidince hakim anlaşmalı boşanma davasında ne sorar

    • Av. Yasin Furkan CELEP dedi ki:

      Anlaşmalı boşanma davasında öncelikle tarafların kimlikleri tespit edilir, her iki taraf davada hazır bulunmak zorundadır. Önceden hazırlanmış olan boşanma protokolünde her şey doğru hazırlanmışsa hakim imzaların size ait olup olmadığını sorar, eksiklik veya düzeltilmesi gereken bir husus yoksa karar verir. Asıl önemli kısım protokolün hazırlanması kısmıdır. İnternet üzerinden alınan örnek protokoller çoğu zaman yanlış veya eksik olduğundan maddi kayıp yaşayabilirsiniz. En kötü ihtimalle davanız ertelenebilir ve bu nedenle boşanmanız uzayabilir. Bu nedenle mutlaka bir avukattan destek alın. İyi günler.

  3. Aslı dedi ki:

    Anlaşmalı boşanma davasını kendim açmayı düşünüyorum ama protokolü hazırlarken yanlış yapmaktan korkuyorum bir de duruşmaya gitmek zorunda mıyız sadece dilekçe ile boşanma oluyor mu eğer duruşmaya gitmek gerekiyorsa avukat ile katılmak istiyorum bunun için sizle görüşmek istiyorum.

    • Av. Yasin Furkan CELEP dedi ki:

      Merhaba Aslı Hanım, anlaşmalı boşanma davası için avukat tutmak zorunlu değildir ama özellikle dilekçe ve protokolün hazırlanması sırasında hukuki destek almanız çok önemlidir. Hata yapılması halinde boşanmadan sonra dönüşü olmayacaktır. Anlaşmalı boşanma davasında mutlaka ilk duruşmaya her iki eşin de bizzat katılması gerekmektedir. Bize iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz. İyi günler.

  4. Gizem dedi ki:

    Merhaba, Eşimle 1 sene önce boşandık ancak boşanma protokolüne uymuyor nafakamı ödemedi ve tazminatları da vermiyor ne yapabilirim anlaşmalı boşanma protokolünün geçerlilik süresi ne kadardır? Teşekkürler.

    • Av. Yasin Furkan CELEP dedi ki:

      Merhaba, nafakanın tahsil edilmesi için icra takibi başlatmak ve sonraki haciz işlemlerini yapmak gerekiyor. Ödenmeyen tazminatınız da icra yoluyla alınabilir.

  5. Esra dedi ki:

    Ben tek celsede boşanmak istiyorum yazıdaki anlaşmalı boşanma şartlarını da sağlıyorum eşimle de tüm konularda anlaştık bu dava için sizinle görüşmek istiyorum

  6. Suna K. dedi ki:

    En kısa sürede boşanma nasıl olur benim acil olarak boşanmam gerekiyor tam 1 yıl oldu evleneli

  7. Oğuz Oğuz dedi ki:

    anlaşmalı boşanma protokolü nasıl olmalı nelere dikkat etmem gerekir

    • Av. Yasin Furkan CELEP dedi ki:

      Merhaba, anlaşmalı boşanma protokolü davanın temel taşıdır. Her olayın özeline göre dikkat edilmesi gereken bir çok husus bulunmaktadır. Bu sebeple hak kaybı yaşamamak için bir avukattan mutlaka hukuki destek alın. İyi günler.

  8. Yasemin dedi ki:

    merhaba eşimden boşanmak istiyorum eşimle anlaştık ama avukat tutmak zorunda mıyım anlaşmalı boşanma avukatı olmadan boşanabilirmiyiz

Yorum yazmak için bu alanın kullanabilirsiniz.